Keuruun ampumaurheilukeskushanke etenee

Keuruulla sijaitseva entinen Pioneerirykmentin ampumarata on pitkähkön valmistelun jälkeen tulossa jälleen harrastajien käyttöön. Puolustusvoimat lopetti ratojen käytön vuoden 2014 lopussa ja sen jälkeen rata-alue puhdistettiin. ”Noina kohtalokkaina päivinä” oli kaupungin virkamiesjohdossa liikkeellä sellaista henkeä, että ”pillari tulee ja peittää kaiken” – olihan tuo Pioneerirykmentin lakkautuspäätös kova isku kaupungille.

Mutta harrastajat olivat valmistelleet ratojen jatkoa jo reilun vuoden ajan ja teettäneet alueelle myös mittavan kehittämissuunnitelman. Se osoitti, että alueelle voidaan rakentaa yksi Suomen monipuolisimmista ampumaurheilukeskuksista. Keskustelut kaupungin johdon kanssa johtivat siihen, että kaupunki alkoi valmistella maa-alueen ja ratakiinteistöjen hankintaa. Johdossa ymmärrettiin, että toimiva ampumarata tukee kaupungin imagoa ja elinkeinotoimintaa. Jokainen ulkopuolinen harrastaja tuo mukanaan myös euroja ja isommat tapahtumat tuovat kaupungille näkyvyyttä. Ja mikä parasta, harrastajat ylläpitävät, kehittävät ja maksavat lystin.

Hanke on edennyt ratkaisevaan pisteeseen, kun Keuruun kaupunginhallitus päätti 16.5.2016 kokouksessaan ostaa Metsähallitukselta rata-alueen maapohjan ja puuston sekä Senaatti Kiinteistöt Oy:ltä alueella sijaitsevat kiinteistöt. Alue vuokrataan 1500 € vuosivuokralla Keuruun Ampumaratayhdistys ry:lle, joka aloittaa ratojen toiminnanharjoittajana. Seuraava vaihe on ympäristöluvan siirtäminen uudelle toiminnanharjoittajalle ja ampumarataluvan hakeminen Poliisihallitukselta. Parhaassa tapauksessa radoilla päästään ampumaan jo tänä vuonna.

Ampumaradalla on seuraavat radat:

– 300 m (30 paikkaa ja välivallilta 150 m = 40 paikkaa)
– 150 m (30 paikkaa)
– 50 m (30 paikkaa)
– 25 m (30 paikkaa)
– liikkuva rata 75/100 m.

Keuruun Seudun Ampujat toimii Ampumaratayhdistyksen vetovastuussa. Ampumaratayhdistyksen tunnelmia voi seurata osoitteessa: http://www.keusa.fi/