Ampumaharrastusfoorumi vastustaa tiukennuksia tuliasedirektiiviin

 

Ampumaharrastusfoorumi ampumaharrastusalan yhteisjärjestönä on huolissaan Euroopan Unionin tuliasedirektiiviin suunnitelluista tiukennuksista. Ampumaharrastusfoorumin mielestä tuliasedirektiiviä ei tarvitse avata tarkistamista varten, vaan kunkin Euroopan unionin jäsenmaan tulisi ensin saattaa nykyisen tuliasedirektiivin velvoitteet voimaan omassa kansallisessa lainsäädännössään. Ampumaharrastusfoorumi pitää itsestäänselvyytenä, että Suomen eduskunta ja muut aselainsäädäntövalmisteluun vaikuttavat tahot tulevat puolustamaan Suomen kansallisia oikeuksia, etuja ja perinteitä Euroopan unionin aseita ja ampumatoimintaa koskevien säännösten valmistelutyössä. Toivomme Suomen edistävän resurssien kohdistamista laittoman asekaupan ja rikollisuuden torjuntaan.

Vuonna 1991 voimaan tullut, varsin tiukka tuliasedirektiivi on osoittanut vahvuutensa eurooppalaisen aseturvallisuuden lisäämiseksi ja menettelyjen yhtenäistämiseksi, joskin joidenkin asioiden loppuunsaattaminen on vielä kesken. On kohtuutonta väittää, että lainkuuliaiset kansalaiset olisivat syksyn tapahtumien johdosta muuttuneet epäluotettavaksi ja kriminaaleiksi.

Ampumaharrastusfoorumi kannattaa yhteiskunnan ja sen kansalaisten turvallisuuden vaalimista. Vaikka ampuma-aseilla onkin tehty valitettavia tekoja, tulee niiden käyttöä rikoksissa arvioitaessa suhteuttaa ne muihin henkirikoksien tekovälineisiin. Rikoksen tekovälineen mukaan ampuma-aserikokset edustavat Suomessa pientä osaa (ampuma-aseet 17%  vrs  teräaseet 40%, ajanjakso 2003 – 2012) kokonaisuudesta, mutta niiden saama julkisuus on ollut suuri. Huomattavaa on myös, että rikoksissa käytetyt aseet ovat olleet yleensä luvattomia tai laittomia. Silti haluamme todeta, että kaikki henkirikokset ovat aina turhia ja paheksuttavia. Onneksi voidaan todeta, että henkirikokset ovat merkittävässä laskussa Suomessa.

 

 Lue lausunto kokonaisuudessaan täältä:

I livet, den viktigaste dagen bära charmig fiskstjärt Bröllopsklänningar sjöjungfru show som man som elegans och skönhet, brudar att vara gift, behöver du inte vill det? Släppdatum 2017 ökade smink fisk resterande belopp bröllop