Ampumaharrastusfoorumin puheenjohtaja vaihtui

Mikko Taussi (oik.) otti puheenjohtajan tehtävät vastaan Risto Aarrekiveltä. Kuva: Lassi Palo
Mikko Taussi (oik.) otti puheenjohtajan tehtävät vastaan Risto Aarrekiveltä. Kuva: Lassi Palo

Ampumaharrastusfoorumi piti torstaina kokouksensa Helsingissä sijaitsevassa Valo-talossa. Perinteisen kokousrytmin rikkoi puheenjohtajan vaihtuminen, kun foorumia sen perustamisesta lähtien johtanut Risto Aarrekivi luovutti tehtävän seuraajalleen Mikko Taussille.

Ampumaharrastusfoorumi perustettiin kymmenen vuotta sitten, ja Aarrekivi toimi sen puheenjohtajana alusta lähtien. Aarrekiven päätoimi on Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja.

– Kymmenen vuotta on nyt mennyt, ja minun on aika siirtyä syrjään. Olen ollut puheenjohtajuudesta erittäin innostunut, ja foorumi on ollut minulle melkein kuin oma lapsi. Se on laajentunut, ja teemme nyt asioita yhdessä. Yksin ei olisi kukaan pystynyt etenemään, Aarrekivi sanoi jäähyväispuheessaan.

Ampumaharrastusfoorumi on ammuntaa harrastavien järjestöjen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on turvata ammunnan harrastusmahdollisuudet maassamme myös tulevaisuudessa. Sen tehtävänä on yhteisvoimin vaikuttaa päättäjiin valtakunnallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla ampumaharrastusmahdollisuuksien turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Ampumaharrastuksen haasteina ovat lukuisat erilaiset lupakäytännöt ja niiden sirpaleisuus. Lisäksi turvallisuuden nimissä tehtävät esitykset lupakäytäntöjen kiristämiseksi ovat arkipäivää.

– Vuodet ovat osoittaneet, että tällaista yhteenliittymää tarvitaan. Se helpottaa kaikkien arkea, ja näin pystymme toimimaan paremmin. Tilanne on jatkossa toivottavasti vielä parempi. Meillä on ollut asioihin selkeä kanta, emmekä ole halunneet olla mikään rakkikoira, Aarrekivi sanoi ja kiitti kaikkia saamastaan tuesta.

– Yhteistyö on ollut antoisaa, ja kunnia siitä, mitä olemme saaneet aikaan kymmenen vuoden aikana., kuuluu kaikille, Aarrekivi lopetti ja ojensi puheenjohtajan nuijan Mikko Taussille, joka tunnetaan muun muassa Ampumaurheiluliiton varapuheenjohtajana, aktiivisena tuomarina ja kivääriampujana.

Taussin puheenjohtajakausi on kaksivuotinen.

– Otan tehtävän innolla vastaan. Tärkeitä motiivejani ovat ampumaharrastuksen turvaaminen ja kattavan rataverkoston säilyttäminen, hän sanoi.

Ampumaharrastusfoorumi (perustettu 2005) on ammuntaa harjoittavien järjestöjen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on turvata ammunnan harrastusmahdollisuudet maassamme myös tulevaisuudessa. Ampumaharrastusfoorumiin kuuluvat Suomen Ampumaurheiluliitto, Suomen Ampumahiihtoliitto, Reserviläisurheiluliitto, Suomen Metsästäjäliitto, Suomen Riistakeskus, Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Asealan Elinkeinonharjoittajat ja teollisuus sekä Asehistorian Liitto. Foorumin jäsenjärjestöjen seuroissa ja yhdistyksissä on yli 500.000 jäsentä ja vaikutuspiirissä yli miljoona ammunnan harrastuksen kanssa tekemisissä olevaa kansalaista.