Ampumaharrastusfoorumi tapasi kenraali Jarmo Lindbergin

Ampumaharrastusfoorumi, Suomen Ampumaurheiluliitto ja Maanpuolustuskoulutusyhdistys tapasivat puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin keskiviikkona 27.1.2016. Ampumalähetystöön kuuluivat SAL:n puheenjohtaja Pia Nybäck ja toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen sekä foorumin puheenjohtaja Mikko Taussi. Tilaisuudessa oli läsnä myös komentajan erityisavustaja, eversti Vesa Nissinen.

Vierailun aikana keskusteltiin Suomen ampumaratatilanteesta, ampuma-aselainsäädännöstä sekä puolustusvoimien ja harrastekentän yhteistoimintamahdollisuuksista ampumatoiminnan osalta. Yhtenä erityisaiheena oli Hälvälän ratojen kohtalo. Puolustusvoimat on ilmaissut luopuvansa toiminnasta Hälvälässä pitkällä aikavälillä. Näillä näkymin ampumatoiminta loppuisi vuonna 2024 ja harjoitustoiminta 2035. Keskustelujen perusteella ampumalähetystölle heräsi ajatus, että olisiko Hälvälän ampumaratojen yhteyteen mahdollista perustaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen koulutuskeskus tai voisiko jokin muu yhdistys jatkaa ratatoimintaa Hälvälässä.

Vaikka keskustelu ei tuottanutkaan konkreettisia ratkaisuja harrastemahdollisuuksien parantemiseksi, lähetystön mielestä komentajan tapaamisesta jäi kuitenkin hyvä mielikuva. Kenraali Lindberg harrastaa itsekin metsästystä ja vapaa-ajan harrasteammuntaa.