Ampumaharrastusfoorumi lausui aselain joustavoittamisesta

Ampumaharrastusfoorumi osallistui torstaina 26.11 sisäministeriön järjestämään aselain mahdollisen joustamishankkeen esikuulemistilaisuuteen. Tilaisuus oli kokonaisuudessaan hyvähenkinen. Ministeriön ja eri harrastusjärjestöjen näkemykset ovat varsin yhteneväisiä muutostarpeesta.

Tilaisuuden avannut ministeri Petteri Orpo totesi myös itse omakohtaisiin kokemuksiinsa nojaten, että menettelyissä saattaisi olla paljonkin virtaviivaistamista. Mahdollinen lakihanke on käynnistymässä Suomen kansallisista lähtökohdista, jota varjostaa valitettavasti viimeaikaiset Ranskassa ja muualla keskisessä Euroopassa olleet ikävät tapahtumat. Orpo totesikin, että esimerkiksi Ranskan, Hollannin ja Englannin asekielteisyys on ymmärrettävistä  syistä tällä hetkellä huomattavasti tiukempi kuin julkitullut, kohuttu tuliasedirektiivi.

Sisäministeriön keskeinen valmistelumateriaali:
Aselakityöryhmän esitys
Poliisin lupastrategia ja aselain muutokset

Ampumaharrastusfoorumi toteaa, että tavoitteena oleva aselupamenettelyjen selkeyttäminen ja joustavoittaminen aseturvallisuutta vaarantamatta on kokonaisuutena erittäin hyvä tavoite.

Ampumaharrastusfoorumin lausunto kokonaisuudessaan.:
AHF__lausunto_aselupahakeminen_20151122